Scoutkåren Vikingarna
Svenska Scoutförbundet
Måndag 21 januari 2019,

Trädhelg på Sjövik

Stormen Per i mitten av januari 2007 tog en del träd i Sjöviks närhet, se Stormen 'Per' på Sjövik. Vi kände behovet av att ta hand om de halv- och helfällda träden direkt, utan att vänta till den planderade trädhelgen i mars.

Helgen 3 - 4 feb var vi ett gäng som slet hårt med att ta hand om allt och lyckades över förväntan. Lördag deltog sex pers: Lennart och Johan, Eva A, Bosse, Harald och Anita. På söndagen anslöt Cilla och Janne.

Vi kapade upp de tre granarna som hade fallit bakom Trean, och gjorde en ny vedtrave. En stor rotvälta föll tillbaka i sitt hål. Inte speciellt svårt, bara en massa jobb.

Den trehövdade granens sista vila. Foto: Harald Kuntze.
Nedanför Storstugan vad det lite mer komplicerat. En tall hade fallit och hängde på en annan tall, vilket gjorde det vanskligt att såga i det läget. Men, scouter kan ju kasta livlina, och med dess hjälp fick vi upp en grövre lina med vilken vi med gemensamma ansträngningar drog ner tallen till moder jord. Sedan gick det bra att kapa den och lösgöra rotvältan. Den trehövdade granen hade tappat en av sina toppar och var nu tvåhövdad och ingenting att spara på. Med en perfekt fällning var även dess saga all.

Totalt kapade vi upp lite mer än 100 meterstora bitar. Tre rishögar får ligga kvar i skogen till vidare, det var lite för mycket att elda upp.

Tack alla som var med!

Titta på bilder.

 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2008-11-30 14:58.