Scoutkåren Vikingarna
Scouterna
Måndag 21 januari 2019,

Sankt Georg

Den 23:e april hörsammade Stockholms Scoutdistrikt och dess kårer Kungens vädjan om hjälp med att städa Södra Djurgården. Även vi i Scoutkåren Vikingarna kom för att hjälpa till. Vi blev c:a 30 stycken tappra Vikingar som med gemensamma krafter städade det område vi blev tilldelade. Dessutom fick 3 av våra patrullscouter ett specialuppdrag, att hjälpa en person från Djurgårdsförvaltningen med att, från en båt, rensa stränderna i kanalen. Detta jobb var ännu kallare än det vi andra gjorde, vattnet har inte direkt badtemperatur så här års.

Vi fick ihop en massa skräp som vi och andra nu slipper se när vi är ute och rör oss på vår och Kungens ö. Även djuren uppskattar nog att slippa alla vassa och på andra sätt farliga saker. När vi innan vi fick oss tilldelat vårt område fick hälsa på Kungen, passade vi på att hälsa honom välkommen till vårt Sjövik på vår gemensamma ö, Lovö. Han känner till vår stuga och lovade att titta förbi någon gång när han är ute och vandrar.

Som tack för vår hjälp fick vi alla efter fullgjort arbete varmkorv av Djurgårdsförvaltningen, samt en liten överraskning var.

Även jag vill framföra ett stort Tack! från oss i kårstyrelsen till er alla som var med denna blåsiga men trevliga kväll. Tack även ni föräldrar som skjutsade era barn till aktiviteten, och i ett fall även deltog.

Lennart
Kårordförande
 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2008-11-30 14:56.