Scoutkåren Vikingarna
Svenska Scoutförbundet
Måndag 21 januari 2019,

Notre Dame våren 2008

Scoutkåren Vikingarnas segelbåt Notre Dame, en Willing 31 som köptes 2007, har under våren genomgått en hel del upprustning.

Det fanns (och finns fortfarande men i mindre utsträckning) en massa saker att åtgärda på båten. Men, den börjar så småningom anta ett mer tilltalande skick.

Själv har jag gjort en del speciella jobb av mer teknisk art, och har dokumenterat det med en del bilder. Tyvärr har jag bara tillgång till mina egna bilder och av naturliga skäl är det mina jobb som syns, men man får inte glömma bort det som Tyko, vid några tillfällen med hjälp av andra, har lagt ner.

Båtens yttre blev betydligt mer aptitligt redan före sjösättningen 11 maj. Friborden är vaxade och botten har fått en fin blå färg. ND kom i sjön redan som andra båt och resten av den dagen var vi nio personer som ägnade olika delar av dagen till storstädning och uppsortering av (nästan) alla prylar.

Ytterligare lite städning har skett, men fortfarande återstår en del. Punkt ett på listan är att sanera efter det oljeläckage som skedde förra sommaren. Därefter installation av VHF, påmastning och utrustning.

Se bilder, 31 bilder. Startas som bildspel, i ny flik. Öka gärna tiden till ca 8 sekunder, så hinner du läsa!
Text och foto: Harald Kuntze.

 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2015-02-08 16:19.