Scoutkåren Vikingarna
Scouterna
Måndag 21 januari 2019,

Upptagning Notre Dame okt 2014

Lördag 11 oktober - en solig höstdag - kom Notre Dame upp på land. Det gick smärtfritt och utan problem men tog lång tid, mest beroende på att Subliften på VSS, som används i stället för slip, är gruvligt långsam.

Vi var inte så många där, men hade behövt några fler händer. Vi som var med var: Lasse, Tyko, Cecilia - en scoutmamma med tre barn - Anita och Harald. Anita kom med för att hon samma dags förmiddag insåg att hon behövdes. Lasse var ansvarig och var där redan på fm för att kolla av hur det skulle gå till, och var sedan med på varvet under resten av dagens upptagningar. När jag och Anita kom hade han redan burit fram stöttorna. När vi lämnade VSS kl 1715 var det några båtar kvar att ta upp.

Så småningom kom vår båt upp, som tur tre av tio båtar. Direkt när hon var uppe började Tyko, Cecilia, Anita och jag tvätta botten, en fjärdedel var. När det var klart fortsatte Anita att tvätta, nu var det fribordens tur, medan Tyko och jag monterade täckställningen.

Tyko tappade ur vattnet är urtappat ur motorn och sjövattenpumpen, så nu kan ingenting frysa. Jag har tagit dit allt som behövs för att täcka båten.

Det finns några saker kvar att göra, bl a att täcka, men sedan är hon klar för vintern.

Harald

Se bilder, 10 stycken, öppnas i ny flik! Går att starta som bildspel, klicka på de tre punkterna på översta raden.

Fotograferade gjorde Harald.

Klicka för videosnutt, 11 sekunder.
 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2017-09-12 07:22.