Scoutkåren Vikingarna
Scouterna
Måndag 21 januari 2019,

Scouthelgen 8-9 oktober 2011

 

Helgen blev en stor scouthelg på flera sätt, dels mycket scouting dels bra resultat.

 

Under lördagen var det Scouternas Höstdag.


För er som aldrig varit med på Scouternas Höstdag kan jag berätta att det är en heldag med: DM (distriktsmästerskap) i orientering, DM i livlina, Orienteringsskola (för de som ännu inte kan tillräckligt för att vilja tävla) samt ett spännande naturspår med kluriga och lärorika frågor.


På DM i orientering ställde sammanlagt 11 Vikingar upp, de flesta i par. Resultaten blev strålande! De toppades av två av våra äventyrarscouter som tillsammans vann sin klass och alltså blev Distriktsmästare! Övriga kom på 2-, 3- eller 4-platser, även det jättebra.
På DM i livlina ställde hela 20 Vikingar upp (i livlina tävlar man en och en). Här blev resultatet ännu bättre: tre Vikingar vann, och blev alltså Distriktsmästare, i klasserna: Spårarscouter öppen, andraårs Äventyrarscout öppen och förstaårs Äventyrarscout damer. I klassen förstaårs Äventyrarscout damer tog Vikingar även delad andraplats, hela prispallen blev alltså vår!

 

På söndagen samlades vi på Sjövik för Sjöviksdagen med den nu traditionella Patrull­tävlingen, arrangerad av Old Vikings.

Först skapades tvärpatruller, patruller med scouter (och syskon) ur de olika avdel­ning­arna så att det skulle bli rättvist och att alla kunskaper skulle finnas i alla tävlings­pa­truller.

Patrullerna startade på olika kontroller och sedan gick man som i ett ekorrhjul runt banan med ett litet lunchavbrott.

Kontrollerna var varierade: naturfrågor på obemannade kontroller, livlinekastning och räddning av en värdefull sak ur kvicksand. Dessutom skulle man orientera sig fram till kontrollerna. Som avslutning kom kontrollen parallelleldning, alla patrullerna eldade samtidigt.

 

Efter Scouternas Höstdags prisutdelning åkte vissa Vikingar hem, Sleipners och Särim­ners scouter åkte till Sjövik och vi på Långskeppen, med förstärkning från Ratatosk, åkte tillbaka till lokalen.

För oss på Långskeppen hade helgen börjat redan tidigt på lördagsmorgonen med samling i scoutlokalen. Där ställde vi ifrån oss de stora hajkpackningarna och med nödvändiga utrustningar för dagens aktiviteter åkte vi till Hellasgården för Scouterna Höstdag.

Tillbaka i scoutlokalen efter tävlingarna packade vi raskt om och satte kurs mot Brom­ma­plan och mataffären, även scouter tycker om mat. Tyvärr tog allt detta lite för lång tid.
Den tänkta bussen gick utan oss så vi fick ta en annan, nu med den fantastiska möjlig­heten att få gå ända från Kanton.
När vi kom till vår nya hajkplats, den vi planerat att nå kom att ligga för långt bort, upptäckte vi effekten av det myckna regnandet: marken är väldigt blöt! En "snabb" middag och sedan förflyttning till Sjövik, bollplanen var i alla fall ganska torr. Efter en kall natt, det var frost på tältet på morgonen när vi vaknade, fixade vi frukost och lunchmatsäck. Och så började den, Patrulltävlingen.

 

En fanatstiskt bra scouthelg, även om den kanske blev väl jobbig för en del scouter. Tack alla som gjorde helgen till vad den blev!

 

Lennart

En stolt Kårordförande

 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2009-01-18 11:25.