Scoutkåren Vikingarna
Svenska Scoutförbundet
Måndag 21 januari 2019,

'Nya' dass på Sjövik

Som väl de flesta vet har latrinhämtningen upphört från årsskiftet. Fram till nu har vi klarat oss med en provisorisk lösning, Skogstoan. Den kostar en del och om vi inte tar hand om avfallet själva kostar det ännu mer. På KS i maj beslöts att vi går in för självkompostering.

Bägge dassen är nu ombyggda och ser ut ungefär som förr, alltså gammaldags torrdass. Den stora skillnaden mot då är att vi nu har urinseparerande insatser så att urinen samlas upp i dunkar och kan hällas ut, medan resten komposteras. Jobbet är långtifrån klart, men har kommit till ett etappmål där allt utom slutförvaringen fungerar.

Jobbet är långtifrån klart, men har kommit till ett etappmål så att både sommarens uthyrning till en schweizisk grupp och miniorlägret i augusti ska kunna fungera.

Kompostbehållarna på plats. Foto: Harald Kuntze.

Komplettering 060819
Sommaren har gått och allt verkar har gått bra. Från nu ingår det i städningen att tömma kissdunkarna och checklistan är kompletterad med det.

Det som har hänt sen sist är att kompostbehållarna är 'inflyttningsklara' på plats en bit ovanför stigen och delvis nergrävda för att underlätta hanteringen.

Titta på bilder.

 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2008-11-30 14:36.