Scoutkåren Vikingarna
Scouterna
Måndag 21 januari 2019,

Avslutningen 4 juni 2003Foto: Margareta Wångby

För att titta på fler bilder från avslutningen, klicka här!

Trots sol och skolavslutningar samlades en stor och tapper skara för att i den vackra naturen ha en scoutavslutning. Årets avslutning ägde rum på Gärdet bakom Borgen, en plats som Scoutkåren Vikingarna tidigare använt för detta ändamål.

När vi samlats började kvällen med ett spår med fina tankekorn. Jag hoppas att det vi fick läsa verkligen gav alla lite tankar. Efter spåret samlades vi i en halvcirkel. Efter det att fanorna kommit intågande (nja, det var några ledare som tågade, fanorna bars in) under det att alla tyst och vördnadsfull hälsade dem, talade Arne, en av kårens till antal medlemsår äldste.

Nästa punkt på programmet var märkesutdelning. De som uppfyllt alla krav för de olika märkena fick komma fram och få dem av kårordföranden. Det blev många märken, tur det var fint väder. Så blev det dags för att få höra Paul, en av patrullscouterna, läsa upp en av scoutlagens punkter: En scout visar hänsyn och är en god kamrat. Myggan, en av våra ledare, talade sedan om denna punkt och vad den betyder, och kan/borde betyda.

Vi avslutade så den högtidliga delen av avslutningen med scoutsången samt valspråk och lösen. Så tågade fanorna ut igen under hälsning.

Efter detta tog saft och bulle vid. Denna del av avslutningen är minst lika viktig som den högtidliga. Att få prata med varandra till en mugg saft och en bulle är ett kul och trevligt sätt att runda av scoutåret. Lite lek och stoj gör det hela ännu bättre.

Vi ses till hösten!

Lennart
 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2008-11-30 14:33.