Scoutkåren Vikingarna
Scouterna
Måndag 21 januari 2019,

Julavslutning 20 december 2011

Vi har en tradition sedan åtta år att hålla årets julavslutning i Gustaf Adolfskyrkan. Som vi numera brukar, samlades vi direkt vid kyrkan där vi liksom alla tidigare år togs vi emot av prästen Bo Lindberg. Dessförinnan hade ljusen i kyrkan tänts med hjälp av lågan från fredsljuset.

Det var stor uppslutning i kyrkan och webmaster räknade till exakt 100 personer. Det känns högtidligt när fanorna bärs in och placeras på var sin sida om altaret. Bo Lindberg inledde med att välkomna oss och därefter vidtog sedvanliga avslutningsceremonier.

Lennart erinrade om året som gick och om vad som kommer att hända under nästa termin. Vi hoppas att även under 2012 kunna anordna ett sommarläger, som då kommer att vara ett distriktsläger på Vässarö i slutet av juli.

Många var det som fick sina märken och som vanligt avslutade vi med scoutsången.

  Foto: Harald Kuntze.
Efteråt samlades vi utanför kyrkan och tände facklor och lyktor (för miniorerna) och sedan vidtog vidtog fackeltåg till lokalen där det bjöds på kaffe, saft, och pepparkakor och allmänt trevlig samvaro. De allra flesta av kyrkobesökarna följde med, så det blev trångt och gemytligt i lokalen. Årets nyhet var att seniorerna hade bakat en mängd kakor (nästan) alldeles själva som man sålde för att stärka kassan inför jamboreen i Japan 2015.

Under kvällen blev Tyko uppvaktad i efterhand för sin 40-årsdag och tjejseniorerna sjöng jamboreesången, som tyvärr inte gick fram så tydligt på grund av dålig högtalare. Till sist fick Marie blommor av Cilla och Anna för sina insatser bl a i lokalen.

Titta på bilder, öppnas i ny flik! Går att starta som bildspel, klicka på de tre punkterna på översta raden.

 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2017-09-12 16:45.