Scoutkåren Vikingarna
Scouterna
Måndag 21 januari 2019,

Avslutningen 17 december 2003
Foto: Margareta Wångby

Höstens avslutning avhölls en lite småkylig mem snöfri kväll utanför Gustav Adolfskyrkan, där vi har haft avslutning förr. Samling skedde utanför lokalen, där vi ställde upp och tände facklor. Sedan gick ett knappt femtiotal scouter och nästan lika många föräldrar i fackeltåg till parken.

Runt kyrkan fanns ett ljusspår med tänkvärda ord, och efter att alla hade gått runt var det samling bakom kyrkan. Efter en inledning av Lennart läste sju patrullscouter var sin punkt i scoutlagen och därefter fick jag nöjet att berätta lite om hur det var att börja som lien vargunge och sedan utvecklas som scout i Vikingarna.

En viktig punkt för många var märkesutdelningen, då man fick bevis för att man hade klarat av sina krav. Därefter berättade Karita om fredsljuset, som tändes i Betlehem och sedan har färdats hela vägen hit till Gustav Adolfskyrkan.

Vi avslutade på vanligt sätt den högtidliga delen med scoutsången samt valspråk och lösen. Därefter enskild promenad tillbaka till lokalen där det serverades kaffe eller saft, bullar, pepparkakor och frukt.

Under fikastunden fick jag tillfälle att prata med några föräldrar till miniorscouter. Dom var alla fulla av lovord över hur trevligt deras barn har haft det under den här terminen och hur bra det har fungerat. En för mig okänd mamma tog i hand och tackade mig för allt vi hade gjort! Jag förklarade mig oskyldig och hänvisade till mscledarna.

Uppenbart är ju att miniorverksamheten har fungerat alldeles utmärkt och att våra nya ledare har kommit igång väldigt bra under Myggans ledning!

Vårterminen börjar vecka 3!

Harald
 
Webmaster Harald Kuntze (webmaster at vikingarna.net). Sidan uppdaterad 2008-11-30 14:33.